Gör det mesta av ditt hus

Det finns så många olika sätt att inreda och dekorera ett hem. Och flera möjligheter att göra utsidan av huset minst lika fint och personligt. Vare sig du gör det själv eller anlitar någon att ta hand om jobbet, kan du göra det mesta av ditt hus. Då blir det välkomnande och inbjudande, både för dig själv och alla besökare.

I de flesta områden finns det regler för vad du kan göra med utsidan av huset. Till och med färgen måste godkännas. Men inom de här lagarna har du ändå ganska stort utrymme för din personliga stil. För att inte glömma de så viktiga detaljerna. Till och med en lampa på hörnet av huset kan bli ett blickfång.

Rent och fint hela året om

En av de saker som gör ett hus attraktivt är när det ser omhändertaget ut. Det måste inte vara så stort eller nytt, det viktiga är att du håller det i gott skick. Framför allt så det håller och inte blir förstört. Men också för den estetiska effekten. Du mår själv bra att komma hem till ett hus som är i god form. En kompetent firma som kan hjälpa till med fasadrengöring.

Det här är vanligtvis inte något du behöver göra så ofta. En väl rengjord och underhållen fasad håller länge. Och när väl den är i ordning kan du lägga mer tid på allt annat. Blommor och buskar, belysningen, gångarna och annat som ger dig en komplett och speciell bostad. Det är inte bara fasaden som är unik på det här huset.

Vad är god smak?

Det finurliga med heminredning och byggnader är att du kan ha din alldeles egen smak. Arkitekter finns till av en anledning, de kommer upp med nya och innovativa idéer för ett hus. En del tycker om runda former, andra fyrkantiga eller så kanske det ska vara riktigt ovanliga vinklar. Allt det här är bra, för annars hade det blivit ganska enformigt. Läs i Expressen om lägenheten där inredningen matchar fasaden.

Så god smak är den som gör dig glad. Den personliga touchen som gör att du trivs i hemmet. Ofta är det en blandning av nytt och gammalt. Sådant som du ärvt eller fått av nära och kära. Barnens konstverk eller slöjdprojekt. Loppisfynd som du putsat upp och gjort som nya. Och sådant som du handlar på nätet, där det finns en uppsjö av härliga saker.

Rent och fint inne som ute

Börja gärna utifrån när du tar hand om ditt hus. För om fasaden och taket är i gott skick så faller resten sig nästan naturligt. Det höjer också värdet på ditt hus, eftersom det inte blir förstört av väder och vind. Se till att laga sådant som går sönder så fort som möjligt. En liten spricka kan snabbt bli stor, och fukt är aldrig bra för någon.

När du har ett snyggt skal blir det också roligare att ta hand om insidan. Planera, köpa nytt eller återvinna sådant du redan har. Barnen kanske vill bestämma själva hur deras rum ska se ut, och de ska ju också trivas. Ditt hem är din borg, och här är det du som säger var skåpet ska stå. Snyggt ute och inne är ett val som ger dig frid och trivsel.