Vilka försäkringar behöver du egentligen ha?

Hela tiden kommer det reklam om olika försäkringar. För hemmet, båten, bebisen, mobiltelefonen och mycket mer. Ibland känns det som en hel djungel och du vet varken ut eller in. Men det här är något som alla bör ta tag i. Det är viktigt att känna till vilka försäkringar som finns, samt vad de täcker. För alla är inte likadana.

Annars kanske du står där med en olycka eller skada och får inga pengar. Att läsa det finstilta är tråkigt, men ack så nödvändigt. Speciellt när det handlar om pengar, vilket ju är fallet här. Det låter bra med försäkringar, och det är det verkligen. Men de betalar inte ut en krona i onödan, utan bara det du har rätt till. Plus att de kostar en del att ha, så välj dina försäkringar noga. Ta inte första bästa utan använd lite tid för att undersöka vilken som är bäst för dig.

Försäkringar för alla tillfällen

I vissa situationer har du inget val. Du måste betala premierna regelbundet. Trafikförsäkring är ett sådant tillfälle. Du kan inte köra din bil om den inte är försäkrad, lagen är väldigt tydlig med det. Sedan kan du lägga till en större eller mindre bilförsäkring, bara för att skydda dig ytterligare. Det är helt upp till dig, men är rekommenderat. Hitta mer information här.

Hemmet är något annat som de flesta vill försäkra. Det är mycket som kan hända här, och det kan bli nog så dyrt. Tänk bara om kylskåpet går sönder. Speciellt om du är bortrest och det leder till vattenskador. Och det är bara en del av hemmet. Viktigt med en täckande hemförsäkring

Många väljer också att försäkra sig själva och sina barn. Sjuk-och olycksfallsförsäkringar har varit en räddare i många svåra situationer. Och listan kan bli ganska lång. Du kan försäkra det mesta i ditt liv. Vanligtvis så lönar det sig, men det är också viktigt att välja rätt.

Fakta om försäkringar

Många försäkringsbolag kan ge dig en rabatt om du lägger flera försäkringar hos dem. De är måna om sina kunder och du kan förhandla dig fram till ett bra pris. Andra har direkta erbjudanden, av någon anledning kan de ligga under andra bolags priser. Nya aktörer inom försäkringar, bra att veta vad som gäller.

Så det lönar sig att tittar runt. Jämföra priser men också vad som är inkluderat. Se hur pass mycket försäkringen täcker, och inte ta det för givet. Ibland kan du behöva en kompletterande försäkring. Det finns till exempel reseförsäkring inbakad i många hemförsäkringar. Men det betyder inte att du är helt täckt. Den brukar vara ganska restriktiv, och inte inkludera så mycket.

Det kan kännas tungt med alla premier som ska betalas hela tiden. Men i det långa loppet brukar det jämna ut sig. Egentligen räcker det med ett olycksfall eller händelse för att det hela ska löna sig. Det du får från försäkringsbolaget är alltid mer än du betalt in. Därför ska du se till att försäkra dig, din familj och era ägodelar.